Definita cuvantului cofrat
COFRÁT, -Ă, cofrați, -te, adj. (Despre materiale de construcție fluide) Care a fost turnat într-un cofraj. – V. cofra.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cofrat
a se simți ca peștele pe uscat expr. a se simți rău, a nu se simți în largul său. Vezi definitia »
SILICÁT, silicați, s. m. Sare a acidului silicic, care intră în compoziția unui mare număr de minerale și care se folosește în metalurgie, la fabricarea produselor refractare, a sticlei și a a materialelor de construcții. – Din fr. silicate Vezi definitia »
DIEZÁT, -Ă adj. Marcat cu un diez. ♦ (Fon.) Care are o notă mai înaltă decât sunetul fundamental de care se leagă. [Cf. fr. diésé]. Vezi definitia »
AFILIÁT, -Ă, afiliați, -te, adj. (Adesea substantivat) Alăturat unei organizații, unei instituții, unei societăți care are același caracter sau același specific, primind directivele acesteia și subordonându-i-se. [Pr.: -li-at] – V. afilia. Vezi definitia »
COMBINÁT, -Ă adj. Format din mai multe elemente deosebite; îmbinat, împreunat. ♦ (Chim.; despre corpuri) Compus. // s.f. Întrecere sportivă (mai ales de schi), constând din două sau trei probe. ◊ Combinată alpină = întrecere compusă din coborâre, slalom uriaș și special; combinată nordică = întrecere compusă din sărituri de pe trambulină și o probă de fond. [Cf. fr. combiné]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z