Definita cuvantului termonuclear
TERMONUCLEÁR, -Ă, termonucleari, -e, adj. (Despre energia nucleară) Obținut prin fuziunea nucleelor de atomi ușori. ◊ Reacție termonucleară = reacție de fuziune a nucleelor elementelor ușoare, produsă sau amorsată pe cale termică prin realizarea unor temperaturi extraordinar de mari, fapt care face să se obțină cantități uriașe de energie greu de stăpânit și de dirijat. ♦ Care se bazează sau se referă la reacția termonucleară. Armă termonucleară = bombă cu hidrogen. [Pr.: -cle-ar] – Din fr. thermonucléaire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu termonuclear
pielcár, pielcári, s.m. (reg.) tăbăcar. Vezi definitia »
SCUÁR s.n. (Anglicism) Mică grădină situată în mijlocul unei piețe publice sau la o răspântie de străzi. ♦ (P. ext.) Zonă verde care separă cele două sensuri de circulație ale unei autostrăzi. [Pron. scuar, pl. -uri. / < fr., engl. square – piață pătrată]. Vezi definitia »
crețar, crețari s. m. (vulg.) homosexual. Vezi definitia »
MELEGÁR2, melegare, s. n. Bazin de lemn în care cade minereul sfărâmat din șteampurile țărănești. – Et. nec. Vezi definitia »
MAXILÁR, -Ă, maxilari, -e, s. n., adj. 1. S. n. Fiecare din cele două oase ale feței, în care sunt înfipți dinții; falcă. 2. Adj. Care aparține fălcii, care este în legătură cu falca. – Din lat. maxillaris, fr. maxillaire. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z