Definita cuvantului traumatiza
TRAUMATIZÁ, traumatizez, vb. I. Tranz. 1. A provoca un traumatism (1). 2. A zgudui profund din punct de vedere moral; a provoca o traumă (2), un șoc. – Din fr. traumatiser.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu traumatiza
MONOTONIZÁ vb. I. tr., intr. (Liv.) A face monoton, a deveni monoton. [< fr. monotoniser]. Vezi definitia »
INTERNAȚIONALIZÁ vb. tr. a da un caracter internațional. (< fr. internationaliser) Vezi definitia »
ESENȚIALIZÁ vb. I. tr. A desprinde, a degaja esența (din obiecte și fenomene), a face esențial. [Pron. -ți-a-. / et. incertă]. Vezi definitia »
RETEZÁ, retéz, vb. I. Tranz. 1. A tăia transversal și complet, cu o singură tăietură, un obiect sau o parte a corpului unei ființe. ◊ Expr. A-i reteza (cuiva) unghiile = a face (pe cineva) inofensiv; a pune (pe cineva) la punct. A-l reteza (pe cineva) scurt sau a i-o reteza (cuiva) = a-i limita (cuiva) pretențiile; a pune brusc capăt discuției. ♦ A tăia fagurii dintr-un stup, pentru a recolta mierea. 2. (Construit cu pronumele feminin „o”, cu valoare neutră) A o lua de-a curmezișul pentru a scurta drumul. 3. Fig. A face să înceteze brusc, a curma, a întrerupe. – Et. nec. Vezi definitia »
PALATALIZÁ vb. tr., refl. a (se) transforma o consoană nepalatală într-una palatală; a (se) muia. (< fr. palataliser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z