Definita cuvantului trăsnet
TRẮSNET, trăsnete, s. f. Descărcare electrică, însoțită de o lumină vie și de un zgomot puternic, care are loc între doi nori sau între un nor și pământ sau obiecte de pe pământ. ◊ Expr. A rămâne ca lovit de trăsnet = a încremeni, a înlemni (de spaimă, de uimire etc.). Lovitură de trăsnet = întâmplare (nefericită) venită pe neașteptate. – Trăsni1 + suf. -et.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu trăsnet
rușfét, rușféturi, s.n. (înv.) 1. suită. 2. obligație suplimentară a țăranului față de boier (în muncă sau în natură). Vezi definitia »
RẮCNET, răcnete, s. n. 1. Zbieret, urlet de animal. 2. Strigăt puternic scos de om. – Răcni + suf. -et. Vezi definitia »
VOLÉT/VOLÉU s. n. 1. panou rabatabil susținut de o piesă oarecare; oblon; voleu (2). 2. dispozitiv de hipersustentație dintr-o aripioară mobilă pe intradosul aripii unui avion. 3. element mecanic al radiatorului unui motor de avion, care reglează circuitul aerodinamic de răcire al acestuia. 4. porțiune mobilă din peretele cutiei toracice, din fractura a două sau mai multe coaste. (< fr. volet) Vezi definitia »
PRIMÉT s. n. primul exemplar dintr-o carte intrat în bibliotecă. (< lat. primus, după dublet) Vezi definitia »
sfarét, sfaréți, s.m. (reg.) numele a două specii de pești de apă dulce: a) svârlugă. b) câră. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z