Definita cuvantului tură
TÚRĂ1, ture, s. f. 1. Totalitatea salariaților care lucrează în același timp și după același program într-o întreprindere sau instituție în care se lucrează cu mai multe schimburi; schimb. ♦ Intervalul de timp cât lucrează o tură1 (1). 2. (Rar) Tur1 (1). 3. (Înv. și reg.) Rișcă. – Din fr. tour.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tură
APRETÚRĂ s.f. Apretare; (p. ext.) operațiile de fierbere, de înălbire, de apretare etc. la care este supus un material textil. ♦ Local, instalație unde se face apretarea. [< germ. Appretur]. Vezi definitia »
REMULÁDĂ s. f. sos picant preparat din untdelemn, zeamă de lămâie, muștar și verdețuri. (< fr. rémoulade) Vezi definitia »
DENTÍSTICĂ s. f. Specialitate a medicinii care se ocupă cu bolile și cu îngrijirea dinților; stomatologie. – Dentist + suf. -ică. Vezi definitia »
ROZEÓLĂ s. f. erupție cutanată în formă de pete mici, în diferite boli infecțioase sau în intoxicații. (< fr. roséole) Vezi definitia »
LIGÚLĂ s. f. 1. formație membranoasă apendiculară între limb și teacă la frunzele de graminee. 2. prelungire laterală, în formă de limbă, a tubului corolei florilor la unele compozee. (< fr. ligule, lat. ligula) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z