Definita cuvantului resorbție
RESÓRBȚIE, resorbții, s. f. 1. (Med.) Proces de dispariție lentă, prin absorbție treptată, a unui țesut sau organ, de obicei străin organismului. ♦ Proces de atrofiere a unui țesut sau a unui organ, de obicei datorită fagocitozei. ♦ Proces prin care un lichid sau un gaz trece dintr-o cavitate a organismului, dintr-un vas sau din țesutul interstițial în sistemul circulator. 2. (Fiz.) Absorbție sau adsorbție a gazelor sau a vaporilor proveniți din corpul absorbantului sau adsorbantului. – Din fr. résorption.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu resorbție
SURDOPSIHOLOGÍE s. f. ramură a surdologiei care studiază particularitățile dezvoltării psihice a deficienților auditivi. (< surdo- + psihologie) Vezi definitia »
SCRIPTOLOGÍE s. f. formalism exagerat în rezolvarea hârtiilor; birocrație. (< scriptolog + -ie) Vezi definitia »
HIDROENERGÍE s. f. Energie produsă de apa în mișcare; energie hidraulică. [Pr.: -dro-e-] – Din fr. hydroénergie. Vezi definitia »
SIZIGÍE s. f. (Astron.) Poziție a Soarelui și a Lunii când cei doi aștri sunt în conjuncție sau în opoziție. ◊ Maree de sizigie = maree care coincide cu Luna nouă sau plină. – Din fr. syzygie. Vezi definitia »
HETEROCARPÍE s. f. prezența de fructe sau semințe de mai multe feluri la aceeași plantă. (< fr. hétérocarpie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z