Definita cuvantului respectiv
RESPECTÍV, -Ă, respectivi, -e, adj. Care privește împrejurarea, persoana sau obiectul despre care este vorba; (despre mai multe persoane sau despre mai multe lucruri) care se raportează la fiecare în particular, care privește fiecare dintre părțile interesate. ♦ (Substantivat, art., fam.) Soțul sau iubitul cuiva (în raport cu această persoană); soția sau iubita cuiva (în raport cu aceasta). – Din fr. respectif.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu respectiv
DURATÍV, -Ă adj. (despre verbe) care arată că o acțiune este în desfășurare, durează; imperfectiv. (< fr. duratif) Vezi definitia »
VOTÍV, -Ă, votivi, -e, adj. (Despre inscripții) Care exprimă o făgăduință solemnă (față de divinitate); hărăzit, închinat divinității. ◊ Tablou votiv = fragment dintr-o pictură murală (bisericească) înfățișând pe ctitori, de obicei cu miniatura bisericii în mâini. – Din fr. votif, lat. votivus. Vezi definitia »
INTRUSÍV, -Ă adj. v. intruziv. Vezi definitia »
substantiv comun nr. sg./plural caini //Animal domestic cunoscut . Cel mai bun prieten al omului : Corpul sau este acoperit cu blana . „Eu am un caine bun”.Animal folosit la paza, vanatoare etc. Animal carnivor. Vezi definitia »
ADAPTÍV, -Ă adj. adaptativ. (< germ. adaptiv) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z