Definita cuvantului râie
RẤIE s. f. 1. (Pop.) Boală de piele la oameni și la animale, cauzată de un parazit și caracterizată prin apariția unor bubulițe (localizate mai ales între degete) care produc mâncărime; scabie. ◊ Expr. Se ține ca râia de om, se zice despre cineva de care nu mai poți să scapi. 2. Fig. Epitet depreciativ pentru oameni și animale rele, care provoacă multe necazuri; pacoste, năpastă. 3. (În sintagma) Râia neagră a cartofului = boală a cartofului provocată de o ciupercă și manifestată prin apariția unor excrescențe moi, negre-brune, pe părțile subterane ale plantei. [Pr.: râ-ie] – Lat. aranea.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu râie
BÚTIE s. f. v. bute. Vezi definitia »
pozmídie, pozmídii, s.f. (reg.) agrișă. Vezi definitia »
pobratánie s.f. (înv.) prietenie, frăție. Vezi definitia »
CÁRDIE, cardii, s. f. Orificiul superior al stomacului, situat la locul de unire dintre esofag și stomac. – Din fr. cardia. Vezi definitia »
PARHELÍE s.f. (Met.) Fenomen optic care constă în apariția unor pete luminoase (colorate) în jurul Soarelui ca urmare a reflectării luminii solare în acele de gheață din atmosferă. [Gen. -iei. / < fr. parhélie, cf. gr. para – alături, helios – soare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z