Definita cuvantului rezerva
REZERVÁ, rezérv, vb. I. Tranz. A păstra ceva pentru cineva sau pentru ceva; a pune deoparte, a reține, a opri. (Refl.) Mă rezerv pentru banchet.Expr. A-și rezerva dreptul = a-și păstra pentru sine dreptul de a... ♦ (Mai ales la pasiv) A atribui, a destina exclusiv (sau special) unei persoane sau unui grup. ♦ A destina (exclusiv) pentru un anumit scop. ♦ Fig. A hărăzi, a meni. – Din fr. réserver.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rezerva
ACTIVÁ vb. I. 1. intr. A lucra, a fi activ, a desfășura o activitate intensă. 2. tr. A intensifica, a accelera, a înviora. 3. refl. A intra în cadrele active ale armatei. [< fr. activer]. Vezi definitia »
ENERVÁ, enervez, vb. I. Tranz. și refl. A face să-și piardă sau a-și pierde calmul, a-și ieși sau a scoate pe cineva din fire; a (se) înfuria, a (se) irita; a (se) indispune. – Din fr. énerver. Vezi definitia »
ceva foarte mare care ajunge la 1000000.0000 m Vezi definitia »
BRATISLAVA, oraș în Ceho-Slovacia, cap. Sloveniei, port pe stg. Dunării; 435,5 mii loc. (1989). Nod de comunicații. Mare centru ind. (îngrășăminte fosfatice, prelucr. petrolului, constr. de mașini, alim., prelucr. lemnului, textilă). Universitatea „Jan Komensky” (1919). Academia Slovacă de Științe. Catedrală gotică, castel (sec. 17-18). Muzee. Menționat documentar din sec. 10. Cap. a Regatului ungar (1541-1784), sub numele de Pozsony. Din 1919, cap. Slovaciei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z