Definita cuvantului rudacee
RUDACÉE s. f. pl. Nume generic pentru rocile sedimentare elastice de tipul pietrișurilor. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rudacee
LILIACÉE, liliacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee monocotiledonate, cu bulbi, rizomi sau tuberculi, cu frunze întregi, având nervuri paralele, și cu fructul de obicei o capsulă sau o bacă; (și la sg.) plantă din această familie. ◊ (Adjectival) Plante liliacee. [Pr.: -li-a-] – Din fr. liliacées. Vezi definitia »
CORNACÉE, cornacee, s. f. (La pl.) Familie de plante lemnoase dicotiledonate, cu frunze opuse, întregi, flori gamopetale mici, galbene sau albe, grupate în umbele și fructe drupe sau bace roșii sau negre; (și la sing.) plantă care face parte din această familie. [Pr.: -ce-e] – Din fr. cornacées. Vezi definitia »
BOURRÉE s. n. 1. Vechi dans popular francez, cu ritm vioi; melodie după care se dansează. 2. Un fel de fagot. [Pr.: buré] – Cuv. fr. Vezi definitia »
OSTRÉE s. f. stridie. (< lat. ostrea) Vezi definitia »
CILINDRÉE s. f. 1. Volumul cilindrului unei mașini de forță cu piston, cuprins între cele două poziții opuse ale pistonului. 2. Cantitate de gaze introdusă în cilindrul unui motor cu ardere internă în timpul cursei de admisiune. – Din fr. cylindrée. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z