Definita cuvantului rudișoară
RUDIȘOÁRĂ, rudișoare, s. f. Diminutiv al lui rudă1.Rudă1 + suf. -ișoară.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rudișoară
TERMIÓNICĂ s. f. Capitol al fizicii care studiază emisia electronilor sau a ionilor de către substanțe încălzite la temperaturi (foarte) înalte. [Pr.: -mi-o-] – Din fr. thermionique, engl. thermionics. Vezi definitia »
-bară lungă și groasă de lemn sau metal așezată deasupra încărcăturii înalte de fân sau paie și care se prinde atât în fața cât și în spatele carului cu câte o funie, odgon sau lanț de colțurile carului pentru a păstra încărcătura stabilăîn timpul trasportului. -bară grosă de lemn sau metal cu care se fixează împreună mai multe lucruri. -bară groasă cu care se proptesc unele lucruri prevenind înclinarea sau răsturnarea lor. Vezi definitia »
șurubăríță, șurubăríțe, s.f. 9reg.) 1. (în forma: șorubăriță) șurubelniță. 2. femeie care recurge la șiretlicuri; șurubăreasă. Vezi definitia »
SUBPARCÉLĂ s.f. Porțiune dintr-o pădure, omogenă ca arboret, diferențiată în scopul lucrărilor de amenajare a pădurii. [< sub- + parcelă, după fr. sous-parcèle]. Vezi definitia »
UMBRÉLĂ s.f. Obiect de protecție contra ploii sau a soarelui, constând dintr-o bucată de pânză întinsă pe niște arcuri, care se pot strânge în jurul unui baston cu mâner. [Cf. fr. ombrelle, it. ombrello]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z