Definita cuvantului rolfilm
ROLFÍLM, rolfilme, s. n. Peliculă fotografică sub formă de bandă înfășurată pe un mosor cu ax subțire, ambalată în hârtie de protecție neagră-roșie sau introdusă într-o casetă specială și folosită la aparatele fotografice de format mic. [Acc. și: rólfilm] – Din germ. Rollfilm.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu rolfilm
DIAFÍLM, diafilme, s. n. Film fotografic care cuprinde o succesiune de diapozitive pe o temă dată și care poate fi proiectat pe un ecran. [Pr.: di-a-] – Din rus. diafilm. Vezi definitia »
DIAFÍLM s.n. Bandă de celuloid cuprinzând o serie de imagini însoțite de texte explicative care se proiectează cu ajutorul unui aparat mic, portativ. [< rus. diafilm]. Vezi definitia »
ROLFÍLM, rolfilme, s. n. Peliculă fotografică sub formă de bandă înfășurată pe un mosor cu ax subțire, ambalată în hârtie de protecție neagră-roșie sau introdusă într-o casetă specială și folosită la aparatele fotografice de format mic. [Acc. și: rólfilm] – Din germ. Rollfilm. Vezi definitia »
NITROFÍLM s. n. film obținut pe bază de nitroceluloză. (< germ. Nitrofilm) Vezi definitia »
FILM s. n. 1. peliculă subțire de celuloid, flexibilă și transparentă, acoperită cu un strat de material fotosensibil, în fotografie, radiografie etc. ◊ bandă pentru înregistrarea și reproducerea pe ecran a imaginilor; peliculă. 2. arta cinematografică. 3. desfășurarea continuă a unei manifestații, vizite, curse etc.; succesiune de imagini. 4. strat de fluid întins pe suprafața unui corp solid sau lichid. (< fr. film) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z