Definita cuvantului sănătoșel
SĂNĂTOȘÉL, -ÍCĂ, sănătoșei, -ele, adj. Diminutiv al lui sănătos (1). – Sănătos + suf. -el.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sănătoșel
BRAUDEL [brodél], Fernand (1902-1985), istoric francez. Prof. la Collège de France. Unul dintre fruntașii școlii istorice grupate în jurul revistei „Annales”. Adept al istoriei „globale” („Mediterana și lumea mediterană în epoca lui Filip II”, „Civilizația materială, economie și capitalism, sec. XV-XVIII”, „Identitatea Franței”). Vezi definitia »
SFACÉL s.n. (Med.) Fragment de țesut necrozat în curs de liză purulentă. [< fr. sphacèle, cf. gr. sphakelos – cangrenă]. Vezi definitia »
BABEL, Isaak Emmanuilovici (1894-1941), scriitor rus. Nuvele evocînd momente din Războiul Civil („Armata de cavalerie”) și scene din viața micii burghezii evreiești („Povestiri din Odessa”). Proscris de autorități și arestat în 1939. A murit în închisoare. Vezi definitia »
CĂZĂNÉL, căzănele, s. n. Diminutiv al lui cazan.Cazan + suf. -el. Vezi definitia »
terțél (-luri), s. n. – Șiret, șnur. Tc. tirtil (Șeineanu, II, 356). Terpel, s. n. (libertate mai mare dată vitelor mici ca să poată paște), pare să fie rezultatul unei disimilații a aceluiași cuvînt; semantic trebuie pornit de la ideea de legătură sau piedică de picioare care ține animalul legat și din care se slobozește treptat, de unde și expresia a da un terpel „a slăbi coarda”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z