Definita cuvantului silmanal
SILMANÁL s. n. Aliaj feromagnetic pe bază de argint, mangan și aluminiu cu proprietatea de menținere a magnetismului permanent, oricare ar fi acțiunea câmpurilor magnetice ale altor magneți. – Din germ. Silmanal.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu silmanal
PREZBITERÁL, -Ă, prezbiterali, -e, adj. De prezbiter. – Din fr. presbytéral. Vezi definitia »
ADJECTIVÁL, -Ă, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival.Articol adjectival = articol care însoțește un adjectiv legat de un substantiv articulat sau de un nume de persoană. ♦ Care îndeplinește funcția de adjectiv. Locuțiune adjectivală.Fr. adjectival. Vezi definitia »
MEZENCEFÁL s.n. (Anat.) Creierul mijlociu. [Pl. -luri, -le. / < fr. mésencéphale, cf. gr. mesos – mijlociu, enkephalos – creier]. Vezi definitia »
FÚSBAL s. n. Joc de fotbal de masă bazat pe unele reguli ale jocului de fotbal, având ca suprafață de joc o masă prevazută cu opt tije metalice, pe care sunt montați douăzeci și doi de jucători. – Din engl. foosball < germ. fußball (fotbal). Vezi definitia »
FRACTÁL, -Ă, fractáli, -e, s. m. și adj. (Fiz. și mat.) (Se spune despre o) Figură din plan sau spațiu, compusă dintr-un număr infinit de elemente, cu proprietatea că forma și distribuția sa statistică nu se modifică indiferent de scara de observație. (din fr. fractal, termen inventat de către matematicianul francez B. Mandelbrot în 1975, din lat. fractus = spart). [DRAE] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z