Definita cuvantului sorg
SORG s. m. Plantă furajeră anuală din familia gramineelor, rezistentă la secetă, cu frunze lungi, mari și cu inflorescențe în formă de panicul (Sorghum vulgare). – Din fr. sorgho, it. sorgo.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sorg
ÁISBERG, aisberguri, s. n. Bloc (mare) de gheață care plutește pe mările polare; ghețar plutitor. – Engl. iceberg (fr. iceberg). Vezi definitia »
burg (búrguri), s. n. – Oraș, cetate. Fr. bourg.Der. burghez, s. m. (persoană din burghezie; materialist), din fr. bourgeois, cu schimbare a suf. -ois în -ez; burghezie, s. f. (clasă socială urbană); burghezime, s. f. (burghezie); burgrav, s. m., din fr. burgrave. Vezi definitia »
SORG s. m. Plantă furajeră anuală din familia gramineelor, rezistentă la secetă, cu frunze lungi, mari și cu inflorescențe în formă de panicul (Sorghum vulgare). – Din fr. sorgho, it. sorgo. Vezi definitia »
ERG s.m. (Fiz.) Unitate de măsură a energiei, a lucrului mecanic și a cantității de căldură, egală cu lucrul mecanic efectuat de forța de o dină care își deplasează punctul de aplicație cu 1 cm în direcția ei. [< fr. erg, cf. gr. ergon – lucru]. Vezi definitia »
BAD-GODESBERG [bat-gó:dəsberc], oraș în V Germaniei (Renania de Nord-Westfalia), în apropiere de Bonn; 73,5 mii loc. (1970). Ind. farmaceutică; constr. de motociclete. Izv. minerale. Stațiune balneară. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z