Definita cuvantului sociologism
SOCIOLOGÍSM s. m. Orientare care exagerează rolul sociologiei, căreia îi subordonează celelalte științe sociale. [Pr.: -ci-o-] – Din fr. sociologisme, rus. soțiologhizm.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sociologism
TURÍSM s.n. 1. Sport constând din parcurgerea pe jos sau cu un vehicul a unor regiuni pitorești sau interesante din punct de vedere istoric, geografic etc.; drumeție. ♦ Activitate prestatoare de servicii care se ocupă cu organizarea și desfășurarea unor călătorii de agrement și de recreare sau în alte scopuri. 2. Autoturism. [< fr. tourisme, it. turismo]. Vezi definitia »
FRACȚIONÍSM s. n. Acțiune dusă de o fracțiune (2). [Pr.: -ți-o-] – Fracțiune + suf. -ism. Cf. (pt. sens) rus. fractionnost'. Vezi definitia »
ANTICOMUNÍSM s.n. Totalitatea teoriilor al căror conținut și obiectiv constă in a dovedi ineficiența orânduirii socialiste și în a demasca politica și țelurile partidelor comuniste. [Cf. fr. anticommunisme]. Vezi definitia »
CREAȚIONÍSM s.n. Concepție teologică potrivit căreia lumea ar fi fost creată de către divinitate. [< fr. créationisme]. Vezi definitia »
BAPTÍSM s. n. doctrină a unei secte creștine protestante care nu admite botezul decât la vârsta adultă. (< fr. baptisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z