Definita cuvantului crupon
CRUPÓN, crupoane, s. n. 1. Partea din mijloc a unei piei de tăbăcărie, mai groasă și mai rezistentă, cuprinsă între coadă și gât. 2. Placă de cauciuc din care se taie pentru încălțăminte. – Din fr. croupon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu crupon
BOSTÓN1 s. n. 1. Vals cu mișcări lente. 2. Numele unui joc de cărți. [Acc. și: bóston] – Din fr. boston. Vezi definitia »
DURILÓN s.n. (Med.) Întăritură care se formează la mâini sau la picioare în locurile de frecare; (pop.) bătătură. [Pl. -oane. / < fr. durillon]. Vezi definitia »
HEPTATLÓN, heptatloane, s. n. Complex de șapte probe atletice selecționate din alergări, sărituri și aruncări. – Hepta[edru] + [penta]tlon. Vezi definitia »
TROMBLÓN s.n. 1. Specie de pușcă foarte scurtă a cărei țeavă avea gura răsfrântă. 2. Piesă în formă de pâlnie care se adaptează la o pușcă pentru lansarea de grenade speciale. [< fr. tromblon]. Vezi definitia »
GONFALÓN s.n. Steag de război cu partea liberă despicată (care reproducea stema posesorului, având însă de obicei axul longitudinal al reprezentărilor heraldice perpendicular pe lance). ♦ Însemn al vechilor comune italiene sau al unor magistraturi din Italia (medievală). [< it. gonfalone]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z