Definita cuvantului streler
STRÉLER, strelere, s. n. Dispozitiv care servește la operația de filetare. – Din germ. Strähler.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu streler
wéber s. m., pl. wéberi; simb. Wb Vezi definitia »
BINDER, Antoaneta (n. 1922, Ploiești), pictor și gravor român. Stabilită la Bonn (1973). Portrete esențializate în în grafică („N. Titulescu”). În pictură realizează compoziții echilibrate cromatic, într-o structură geometrică („Sentiment în vidul atelierului”). Vezi definitia »
SLÚGER, slugeri, s. m. Dregător în Țara Românească și în Moldova însărcinat cu aprovizionarea curții domnești și a armatei (rangul și atribuțiile variind de la o epocă la alta și de la un principat la altul); rang, titlu purtat de acest dregător. [Var.: súlger s. m.] – Cf. scr. služar. Vezi definitia »
PALMIÉR, palmieri, s. m. (La pl.) Nume dat mai multor specii de arbori tropicali și subtropicali cu trunchiul drept, neramificat, având în vârf o coroană bogată de frunze penate sau palmate (1); (și la sg.) arbore care face parte dintr-una din aceste specii; palm. [Pr.: -mi-er] – Din fr. palmier. Vezi definitia »
CANȚONIÉR s. n. 1. culegere italiană de poezii lirice de dragoste. 2. culegere de canțone (2) sau canțonete. (< it. canzoniere) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z