Definita cuvantului stricni
STRICNÍ1, stricnesc, vb. IV. Tranz. (Reg.) 1. A cresta, a înțepa cu stricneaua un animal bolnav, pentru a-i lua sânge. ♦ A plesni pe cineva cu biciul (până dă sângele). 2. A spinteca peștele pentru a-l curăța. – Din sl. strŭknonti.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu stricni
părcăní, părcănésc, vb. IV (reg.) 1. (înv.; despre un loc, un teritoriu, un obiectiv militar) a întări cu un parcan (fortificație). 2. a construi, a face. 3. (înv.) a înrăma, a încadra. Vezi definitia »
SEMINI-/SEMINO- elem. „sămânță”. (< fr. sémini-, sémino-, cf. lat. semen, -inis) Vezi definitia »
BRÎNCOVENI, Com. în jud. Olt; 3.900 loc. (1991). Topitorie de in. Biserica și ruinele curții Brîncovenilor ridicate în sec. 16, refăcute de Matei Basarab (1640). Mănăstirea B., ctitoria lui Constantin Brîncoveanu; biserica ridicată la 1699, cu picturi din 1704. A fost refăcută în 1842. Vezi definitia »
PTEROZAURIÉNI s.m. pl. Ordin de reptile fosile zburătoare din era mezozoică, cu aripi membranoase ca cele ale liliacului; (la sg.) reptilă din acest ordin. [Pron. -za-u-, sg. pterozaurian. / < fr. ptérosauriens, cf. gr. pteron – aripă, sauros – șopârlă]. Vezi definitia »
SUBVENÍ, subvin, vb. IV. Intranz. (Înv.) A contribui (cu o sumă de bani) la acoperirea unei lipse, a unei nevoi. – Fr. subvenir (lat. subvenire). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z