Definita cuvantului carabă
CARÁBĂ, carabe, s. f. 1. (Reg.) Fluier primitiv pe care și-l fac copiii dintr-o țeavă de soc, din cotorul frunzei de dovleac, din pană de gâscă etc. 2. Tubul cimpoiului asemănător cu fluierul, la care se execută melodia. 3. (Arg.) Palmă (2). – Din scr. karabe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu carabă
POSCÓNIȚĂ, posconițe, s. f. Pleavă (amestecată cu sămânță) rămasă de la vânturatul cânepii și folosită adesea ca hrană pentru oi. – Cf. slovacul poskonica, magh. paszkonca. Vezi definitia »
AGNÁTĂ, agnate, s. f. (La pl.) Clasă de vertebrate acvatice lipsite de maxilarul inferior; (și la sg.) animal care face parte din această clasă. – Din fr. agnathes. Vezi definitia »
RÍZĂ, rize, s.f. Ferecătură de icoană, îmbrăcăminte din metal comun, semiprețios sau prețios, cu care se îmbracă icoana pentru a proteja pictura și pentru a o înfrumuseța Vezi definitia »
SILVOTÚNDRĂ s. f. formație vegetală la limita dintre pădurile de conifere și tundră. (< silvo- + tundră) Vezi definitia »
LOXODRÓMĂ s.f. Curbă trasată pe o hartă reprezentând globul terestru care taie toate meridianele sub un unghi constant. [< engl. loxodrome, cf. fr. loxodromie < gr. loxos – oblic, dromos – drum]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z