Definita cuvantului subroga
SUBROGÁ, subrog, vb. I. Tranz. (Jur.) A înlocui pe cineva în exercitarea anumitor drepturi sau obligații; a înlocui un bun cu altul în cadrul unui patrimoniu, al unor raporturi juridice; a substitui. – Din fr. subroger, lat. subrogare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu subroga
ASHIKAGA [așicága], oraș în Japonia centrală (ins. Honshū), în C. Kanto, la N de Tokyo; 167,7 mii loc. (1985). Ind. textilă (30 la sută din țesăturile de mătase ale țării), constr. de mașini, prelucrarea metalelor. Centru comercial (legume, căpșuni). Vezi definitia »
VÉGA s. f. câmp irigat în sudul Spaniei, pe care se obține o singură recoltă. (< sp. vega) Vezi definitia »
OMOLOGÁ vb. I. tr. A aproba, a sancționa anumite acte pentru a le da valoare juridică. ♦ (Sport) A recunoaște oficial o performanță, în urma verificării. ♦ A confirma oficial calitățile unui produs, aprobând folosirea lui în anumite scopuri. [P.i. 3,6 -ghează. / < fr. homologuer]. Vezi definitia »
PACHANGA PA-CIÁN-/ s. f. dans asemănător cu cha-cha-cha, de origine cubaneză; melodia corespunzătoare. (< sp. pachanga) Vezi definitia »
DIVULGÁ, divúlg, vb. I. Tranz. A face ca o taină să fie cunoscută de cineva sau de multă lume; a da în vileag, a da pe față. ♦ Spec. A transmite secrete de stat unei persoane neîndreptățite să le cunoască. – Din fr. divulguer, lat. divulgare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z