Definita cuvantului sumănar
SUMĂNÁR, sumănari, s. m. Persoană care face sau vinde sumane. – Suman + suf. -ar.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sumănar
TABÁR s.n. (Ist.) Haină medievală care se purta pe deasupra armurii. [< fr. tabar]. Vezi definitia »
GAZETÁR, -Ă s. m. f. cel care lucrează în ziaristică; ziarist. (< gazetă + -ar) Vezi definitia »
LAMPADÁR s. n. suport vertical care susține una sau mai multe lămpi. (< fr. lampadaire, it. lampadario) Vezi definitia »
cioflingár (cioflingári), s. m. – Om de nimic, secătură, vagabond. – Var. cioflecar, ciofle(n)gar. Origine incertă. Este considerat de obicei der. de la germ. Schuhflicker „pantofar” (Borcea 181; Tiktin; Iordan, RF, II, 272; cf. DAR), pentru care nu există dificultăți; la fel de bine însă ar putea fi vorba de un der. de la cioflec, sau de la ciof, var. de la ciuf, a cărui der. este mai dificilă fonetic dar se potrivește mai bine sensului. După Graur 139, din. țig. čoχengere „pantofar”. Oricum, nu poate fi valabilă explicația semantismului propusă de Graur, că pantofarii obișnuiau să poarte haine mai mult sau mai puțin occidentale. Dacă etimonul este exact, este vorba de o legătură care apare adesea, între noțiunea de „pantofar” și cea de „înșelător”, cf. potlogar, papugiu, a încălța, a potcovi, etc. Vezi definitia »
URZICÁR2, urzicari, s. m. (Reg.) 1. Pasăre mică, cu pene negricioase, care trăiește mai ales prin urzici. 2. Fluture mic, roșiatic, cu pete mari, negre, a cărui omidă, de culoare neagră, trăiește pe urzici (Vanessa urticae). – Din urzică + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z