Definita cuvantului craniometrie
CRANIOMETRÍE s. f. Parte a antropometriei care se ocupă cu măsurarea dimensiunilor craniului și a indicilor cranieni. [Pr.: -ni-o-] – Din fr. craniométrie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu craniometrie
CREOFAGÍE s. f. Obișnuință de a se hrăni cu carne. [Pr.: cre-o-] – Din fr. créophagie. Vezi definitia »
șurligáie, șurligăi, s.f. (reg.) 1. numele mai multor păsări răpitoare: vindereu, vinderel roșu, gaie, sorliță, zăgan. 2. (fig.) arătare, apariție fioroasă. 3. copil gălăgios. Vezi definitia »
amfimixie s.f.Tip de inmultire in care zigotul se formeaza dupa unirea gametilor de sex contrar.-Din fr,amphmixie. Vezi definitia »
ANAFRODIZÍE s.f. Lipsă a dorințelor sexuale. [< fr. anaphrodisie]. Vezi definitia »
GALERÍE s.f. 1. Formă de relief carstic reprezentată printr-o cavitate subterană, îngustă și alungită, săpată prin eroziune. ♦ Excavație minieră (în formă de tunel) executată pentru a permite accesul la un zăcământ. 2. Canal de legătură între două puncte ale unei lucrări hidroelectrice. 3. Muzeu, sală unde sunt expuse sculpturi, picturi sau alte obiecte de artă. 4. Ultimul balcon (cel mai de sus) al sălilor de spectacol. ♦ (Fam.) Spectatorii care stau la galerie; (p. ext.) publicul care participă la un meci, la un spectacol. ◊ A face galerie = a manifesta zgomotos la un spectacol. 5. Platformă de dimensiuni mici aflată la prora sau la pupa unei nave. [Gen. -iei. / cf. fr. galerie, lat. galeria, germ. Galerie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z