Definita cuvantului creton
CRETÓN, cretoane, s. n. Țesătură imprimată, plină, rezistentă și deasă, fabricată mai ales din in sau din cânepă și folosită pentru huse de mobilă, draperii etc. – Din fr. cretonne.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu creton
FOILETÓN, foiletoane, s. n. Articol (de literatură, de știință, de artă) sau fragment de roman inserat în partea de jos a paginilor unui ziar, unei reviste, etc.; spațiu rezervat în partea de jos a unui ziar pentru o rubrică ce apare cu regularitate cu acest gen de articole. ◊ Roman-foileton = roman care se publică pe fragmente într-o serie de numere consecutive ale unui periodic. ♦ Articol de ziar cu caracter satiric care tratează teme de actualitate. [Pr.: fo-i-] – Din fr. feuilleton (după foaie). Vezi definitia »
CAPIȘÓN s.n. 1. Un fel de glugă (de lână tricotată sau confecționată din stofă groasă) având unul sau două colțuri. 2. (Constr.) Apărătoare la coșul de fum. [Var. capșon, capușon s.n. / < fr. capuchon]. Vezi definitia »
CAMPIÓN, -OÁNĂ s. m. f. 1. luptător într-o întrecere cavalerească, într-un turnir. 2. sportiv, echipă, țară care câștigă primul loc într-o competiție sportivă. 3. (fig.) apărător principal al unei idei, al unei cauze etc. (< it. campione) Vezi definitia »
BRUIÓN s.n. Ciornă, concept. [Pron. bru-ion, pl. -oane. / < fr. brouillon]. Vezi definitia »
SEMISÓN, -Ă, semisoni, -e, adj. (Despre vocale) Care nu are valoare silabică. – Semi- + son. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z