Definita cuvantului creuzot
CREUZÓT s. n. v. creozot.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu creuzot
ȘOT s.n. (Geol.) Lac sărat din zonele de stepă și de semideșert, care seacă în perioadele secetoase; solul din jurul unui asemenea lac. [< fr. chott, cf. ar. șatt]. Vezi definitia »
SOFIÓT, -Ă, sofióți, -te, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care locuiește în Sofia (capitala Bulgariei) sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Sofiei sau locuitorilor săi, privitor la Sofia sau locuitorii săi. (cf. fr. sofiote) Vezi definitia »
BOICÓT s.n. Refuz organizat al oricăror legături economice sau politice cu o țară, cu o întreprindere, cu o persoană etc. ca ripostă la o anumită acțiune a lor și în scopul de a le izola, cauzându-le astfel prejudicii. [Pron. boi-cot, pl. -turi. / < boicota]. Vezi definitia »
SABÓT s.m. 1. Papuc făcut dintr-o singură bucată de lemn. 2. Înveliș metalic care se fixează în vârful unui pilot de lemn, de beton etc. pentru ca acesta să poată pătrunde mai ușor în pământ. ♦ Piesă de metal, de lemn etc. folosită pentru frânarea prin frecare a roților, a aparatelor de ridicat etc. [< fr. sabot]. Vezi definitia »
CULÓT s.n. Piesă izolantă montată la partea de jos a unui tub electronic, în care sunt fixate piciorușele conectate la electrozi. [< fr. culot]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z