Definita cuvantului criostat
CRIOSTÁT, criostate, s. n. Instalație pentru producerea sau menținerea unei temperaturi scăzute constante. [Pr.: cri-o-] – Din fr. cryostat.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu criostat
șmirplát, șmirpláturi, s.n. (reg.) 1. (la pl. sau la sg. cu sens colectiv) felii paralele ale unui strat de cărbune care alunecă pe suprafețele de contact. 2. (la pl.) cărbune sau piatră care este gata să se desprindă de pe pereții galeriei. Vezi definitia »
AMONIACÁT s.m. Sare complexă cu amoniac a metalelor grele; amoniat. [< fr. ammoniacate]. Vezi definitia »
NUMBÁT s. m. mamifer marsupial străvechi din Australia, asemănător cu veverița, având partea anterioară a corpului cu o blană galben-roșiatică, care trece treptat în negru-închis spre partea dinapoi; se hrănește cu termite; furnicar. Vezi definitia »
BANÁT, banate, s. n. Provincie sau ținut administrat de un ban2. – Ban2 + suf. -at. Cf. lat. med. banatus. Vezi definitia »
ÎNCHEIÁT2, -Ă, încheiați, -te, adj. I. 1. (Despre îmbrăcăminte și încălțăminte) Care este prins, închis în nasturi, în copci, în șireturi etc. ♦ (Despre nasturi) Care este trecut prin butoniere; (despre copci) petrecut una într-alta. 2. Cu părțile îmbinate, împreunate, fixate una în alta; împreunat. 3. (Rar; despre persoane) Bine legat, voinic. II. Terminat, împlinit; întregit, desăvârșit. – V. încheia. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z