Definita cuvantului caricaturism
CARICATURÍSM s. n. (Rar) Mod caricatural de prezentare a unei persoane, a unei situații etc. – Caricatură + suf. -ism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu caricaturism
ANALATÍSM s. n. proprietate optică a stadimetrului și a taheometrelor de a da direct prin citire distanța de la centrul aparatului foto la mira vizată. (< fr. anallatism) Vezi definitia »
NEOCOLONIALÍSM s.n. Politică promovată de marile puteri pe tărâm economic, social, ideologic, militar, recurgând la noi forme de dominație, mai rafinate, în scopul de a obține noi poziții privilegiate. [Pron. ne-o- .... -ni-a-. / cf. fr. néo-colonialisme]. Vezi definitia »
PANAMERICANÍSM s. n. tendință spre dezvoltarea și instituționalizarea relațiilor între statele continentului american. (< fr. panaméricanisme) Vezi definitia »
NEOKANTIANÍSM s. n. orientare în filozofia contemporană care preia în special interpretarea kantiană a conceptelor de obiectivitate și metodă, căutând să asimileze noile rezultate ale științelor în perspectiva unei reedificări a logicii și a teoriei cunoașterii pe bazele idealismului. (< germ. Neukantianismus, după fr. néo-kantisme) Vezi definitia »
FEMINÍSM s. n. Mișcare socială care susține egalitatea în drepturi a femeii cu bărbatul în toate sferele de activitate. – Din fr. féminisme, rus. feminizm. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z