Definita cuvantului curcubeu
CURCUBÉU, curcubeie, s. n. 1. Fenomen optic care se datorește refracției, reflexiei totale și dispersiei luminii solare în picăturile de apă din atmosferă și care are aspectul unui imens arc multicolor desfășurat pe cer. ♦ Fascicul de raze luminoase care apar uneori noaptea pe bolta cerească. 2. Plantă erbacee cu frunzele și cu tulpina păroase, cu flori mari, roșii-purpurii și cu fructele capsule (Lychnis coronaria).Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu curcubeu
HIPERBORÉU, -ÉE adj. (Liv.) Hiperborean. [Cf. it. iperboreo, lat. hyperboreus < gr. hyper – deasupra, boreas – vânt de nord]. Vezi definitia »
MICACÉU, -ÉE, micacei, -cee, adj. (Despre roci, minerale) Care face parte din grupa micelor1 sau care conține mică2. – Din fr. micacé. Vezi definitia »
PECTINÉU adj., s. m. (mușchi aductor) al coapsei. (< fr. pectiné) Vezi definitia »
ETAMBRÉU, etambreuri, s. n. Deschidere făcută în puntea unei nave pentru trecerea unui catarg, sau în bordaj, la pupă, pentru trecerea axului cârmei. – [Pl. și: etambreie] – Din fr. étambrai. Vezi definitia »
SUCCEDANÉU, succedanee, s. n. Substanță, produs etc. care poate înlocui la nevoie o altă substanță, un alt produs etc. cu proprietăți asemănătoare. – Din fr. succédané, lat. succedaneus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z