Definita cuvantului cârni
CÂRNÍ, cârnesc, vb. IV. 1. Intranz. (Pop.) A (se) îndrepta în altă direcție; a (se) întoarce. ◊ Expr. (Tranz.) Îți cârnește nasul din loc = miroase extrem de urât. A-și cârni nasul sau (intranz.) a cârni din nas = a se arăta nemulțumit (strâmbând din nas); a strâmba din nas. ♦ Fig. A reveni asupra celor spuse, hotărâte, a nu mai face ce a spus, ce a hotărât. 2. Tranz. A tăia, a rupe vârful lăstarilor tineri ai unor plante pentru a favoriza dezvoltarea fructelor. – Din cârn.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cârni
strohăní, strohănésc, vb. IV (reg.) 1. (despre știuleții de porumb) a bate în piuă sau în lesă, ca să se desfacă boabele. 2. (despre sare) a bate în piuă, ca să se sfărâme, să se piseze. Vezi definitia »
MECANI- v. mecano-. Vezi definitia »
TEȘMENÍ, teșmenesc, vb. IV. Tranz. și refl. (Reg.) A (se) buimăci, a (se) încurca, a (se) zăpăci. – Et. nec. Vezi definitia »
MOȘMONÍ, moșmonesc, vb. IV. I. Intranz. și refl. A face mișcări încete și greoaie. ♦ A lucra încet, neîndemânatic și fără spor; a se mocăi, a se mocoși. 2. Intranz. și tranz. A face ceva cu mișcări neprecise, a-și face de lucru; a moșcondi. 3. Intranz. A căuta, a dibui; a adulmeca. [Var.: moșmolí vb. IV] – Et. nec. Vezi definitia »
schilomoní, schilomonésc, vb. IV refl. (reg.) 1. (despre copii) a se schimonosi; a se scălâmbăia. 2. a se afecta, a se fandosi. 3. (despre femei) a se farda exagerat; a se îmbrăca excentric. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z