Definita cuvantului centralism
CENTRALÍSM s. n. Sistem de organizare administrativă, economică sau politică, potrivit căruia instituțiile locale se află (în orice problemă) în subordinea instituțiilor centrale și lucrează după dispozițiile acestora. ♦ (Ieșit din uz) Centralism democratic = principiu de bază propriu organizării și activității partidelor comuniste și muncitorești, care susținea îmbinarea centralismului cu democrația, conducerea centralizată cu participarea membrilor colectivității. – Din fr. centralisme. Cf. rus. țentralizm.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu centralism
regionalism in Ardeal – mătușă, femeie in varstă Vezi definitia »
MERCURÍSM s. n. (Med.) Intoxicație cu mercur. – Din fr. mercurisme. Vezi definitia »
muntealbism – termeni si expresii inventate de „traducatorul” muntelb (Munteanu Alexandru Bogdan), ca să obțină o nouă limbă română, muntealbismă, o limbă română modernizată, fără reguli lexicale si gramaticale, utilizând metoda alăturării de cuvinte din mai multe limbi, cuvinte ba din română, ba din engleză, ba din franceză. Vezi definitia »
PROXENETÍSM s. n. Ocupația proxenetului; faptul de a trage foloase materiale din practicarea prostituției altuia. – Din fr. proxénétisme. Vezi definitia »
IMAGÍSM s.n. Școală în poezia engleză și americană din primele două decenii ale sec. XX, care pretindea să comunice prin culoare și ritm emoția directă a sensibilității poetului. [Cf. engl. imagism, fr. imagisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z