Definita cuvantului chilopod
CHILOPÓD, chilopode, s. n. (La pl.) Ordin de artropode cu multe picioare; (și la sg.) animal din acest ordin. – Din engl. chilopodes.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu chilopod
PERNÓD s. n. varietate de vin franțuzesc, care se bea ca aperitiv. (< fr. perinod) Vezi definitia »
IXÓD s.m. (Zool.) Numele științific al căpușei. [< fr. ixode, cf. gr. ixodes – lipicios]. Vezi definitia »
apród (aprózi), s. m.1. Fecior de boier care slujea la curtea domnească. – 2. Slujbaș care păzea sălile și introducea publicul în unele instituții. Mag. apród „paj” de la apró „mic” (Cihac, II, 476). Apare pentru prima oară într-un document slavo-român din 1443. Vezi definitia »
COD s.n. 1. Culegere de legi dintr-un anumit domeniu al dreptului. ◊ Codul muncii = ansamblu de norme care reglementează raporturile de muncă. ♦ (Fig.) Culegere de norme referitoare la un anumit domeniu de activitate. 2. Sistem de simboluri (semne) care este folosit ca să reprezinte și să transmită informații (mesaje). 3. (Biol.) Codul genetic = sistem natural prin care se înregistrează, se conservă și se transmite informația ereditară. [< fr. code, cf. lat. codex]. Vezi definitia »
BOD, com. în jud. Brașov; 3.928 loc. (1991). Fabrică de zahăr. Panificație. Stație de c. f. Aici s-a înregistrat, la 25 ian. 1942, minima absolută de temp. a țării (-38,5ºC). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z