Definita cuvantului danez
DANÉZ, -Ă, danezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Danemarcii sau este originară din Danemarca. 2. Adj. Care aparține Danemarcii sau populației ei; privitor la Danemarca sau la populația ei. ♦ (Substantivat, f.) Limbă germanică vorbită de danezi. – Din it. danese.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu danez
cerchez – (turc. înv.) tunică scurtă în vestimentația femeii turce (tc. cerkei) Vezi definitia »
SUDANÉZ, -Ă, sudanezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Sudanului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Sudanului sau sudanezilor (1), privitor la Sudan sau la Sudanezi. – Din fr. soudanais. Vezi definitia »
TRAPÉZ, (1, 2) trapeze, s. n., (3) trapezi, s. m. 1. S. n. Patrulater care are drept baze două laturi paralele și neegale. 2. S. n. Aparat de gimnastică format dintr-o bară mobilă, legată la extremități cu două frânghii sau cabluri egale în lungime, fixate de plafon sau de altă bară, fixă. ♦ Leagăn improvizat pentru păsări și animale ținute în colivii sau cuști. 3. S. m. Mușchi în formă de patrulater așezat în regiunea spatelui, începând de la ceafă. – Din fr. trapèze. Vezi definitia »
NETÉZ s. n. (Pop.; în expr.) A se da netezului = a se lăsa învins. – Postverbal al lui netezi. Vezi definitia »
JAVANÉZ, -Ă IA-VA-/ adj., s. m. f. (locuitor) din Java. ◊ (s. f.) limbă din grupul indonezian. (< fr. javanais) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z