Definita cuvantului găini
GĂINÍ, găinesc, vb. IV. Intranz. V. găina2.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu găini
BĂNÍ, bănesc, vb. IV. 1. Tranz. A învesti pe cineva cu titlul de ban2. 2. Intranz. A exercita funcția de ban2. – Din ban2. Vezi definitia »
CROSOPTERIGIÉNI s.m.pl. Ordin de pești marini, cunoscuți încă din era primară, cu corpul fusiform și cu înotătoarele perechi în formă de palete; (la sg.) pește din acest ordin. [Pron. -gi-eni, sg. crosopterigian. / < fr. crossoptérygiens, cf. gr. krossai – grindă, pteron – aripă]. Vezi definitia »
POTICNÍ, poticnesc, vb. IV. 1. Refl. și intranz. A se lovi în timpul mersului cu piciorul de ceva și a-și pierde echilibrul; a se împiedica. ♦ A cădea (în urma lovirii de ceva). 2. Tranz. A pune cuiva piedică în mers sau, fig., într-o acțiune. 3. Refl. Fig. A întâmpina o dificultate sau a nu izbuti în desfășurarea unei acțiuni. ♦ Spec. A pronunța cu greutate cuvintele, a vorbi cu întreruperi, cu greutate. – Din sl. potŭknonti. Vezi definitia »
SAUROPTERIGIÉNI s. m. pl. ordin de reptile marine carnivore, cu labele transformate în înotătoare și prin acoperirea părților ventrale cu plăci dermice. (< fr. sauroptérygiens) Vezi definitia »
TRONCĂNÍ, troncănesc, vb. ÎV. 1. Intranz. A face zgomot izbindu-se de ceva sau izbind un obiect de altul. 2. Tranz. Fig. A flecări, a trăncăni. – Tronc + suf. -ani. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z