Definita cuvantului ghetou
GHETÓU, ghetouri, s. n. Cartier al unui oraș în care erau constrânși să trăiască evreii din unele țări. [Var.: ghetó s. n.] – Din it., fr. ghetto, germ. Getto.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ghetou
MACRÓU s.n. Pește de mare cu spatele albastru-verzui cu dungi negre. ♦ Conservă proaspătă din carnea acestui pește. [< fr. maquereau]. Vezi definitia »
FRICANDÓU, fricandouri, s.n. Tranșă groasă de carne, din mușchiul interior al pulpei de vițel, împănată cu slănină, brezată sau înăbușită în tigaie [scris și fricando]; din fr. fricandeau. Vezi definitia »
BORDERÓU s.n. Listă, tablou care cuprinde sumele unui cont, hârtiile unui dosar etc. [< fr. bordereau]. Vezi definitia »
PORTMANTÓU, portmantouri, s. n. Dispozitiv pe care se atârnă hainele, astfel ca ele să nu se șifoneze. – Din fr. portemanteau. Vezi definitia »
CUBILÓU, cubilouri, s. n. Cuptor vertical cilindric, format dintr-o manta de tablă căptușită cu cărămidă refractară, în care se încălzește metalul împreună cu combustibilul și cu materialele auxiliare, pentru a obține fuziunea metalului sau pentru topirea și turnarea lui în forme. – Din fr. cubilot. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z