Definita cuvantului glet
GLET, gleturi, s. n. Strat subțire de var sau de ipsos aplicat peste tencuială, pentru a obține o suprafață netedă de zugrăveală sau de văruială. – Din germ. Glätt[putz].

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu glet
BALÉT s.n. 1. Dans artistic ale cărui figuri reprezintă un anumit subiect, executat de una sau de mai multe persoane după o muzică anume compusă. ◊ Maestru de balet = conducător și regizor al unui spectacol de balet. ♦ Compoziție muzicală după care se execută acest gen de dans. 2. Ansamblu de baletiști și de baletiste. 3. Reprezentație compusă din dansuri și din pantomime interpretate pe muzică. [Pl. -te, -turi. / < fr. ballet, it. balleto]. Vezi definitia »
SPERMANȚÉT s. n. Substanță grasă de culoare albă, cu aspect de ceară, obținută din craniul de cașalot, de balenă, de delfin și întrebuințată în cosmetică și la fabricarea lumânărilor; ceară de balenă. [Var.: spermanțétă s. f.] – Din ngr. spermatséto. Cf. bg., rus. spermacet. Vezi definitia »
GRASÉT s. n. regiune a membrului posterior la animale având ca bază anatomică rotula și părțile moi învecinate. (< fr. grasset) Vezi definitia »
MARCHIZÉT s. n. țesătură transparentă de bumbac, din care se fac rochii, perdele etc. (< germ. Markisette) Vezi definitia »
HOLOGAMÉT s. m. celulă nediferențiată, cu rol de gamet, la protozoare. (< fr. hologamète) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z