Definita cuvantului inexperiență
INEXPERIÉNȚĂ s. f. (Rar) Lipsă de experiență, de deprindere; neexperiență. [Pr.: -ri-en-] – Din fr. inexpérience, lat. inexperientia.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu inexperiență
EXPECTATÍVĂ, expectative, s. f. Așteptare bazată pe anumite drepturi, promisiuni, probabilități sau calcule; neintervenție în anumite chestiuni sau situații, și așteptarea unui moment potrivit; expectație. – Din fr. expectative. Vezi definitia »
scorúșă (-e), s. f. – Fruct comestibil roșu, brun sau galben, ca o cireașă. Sl. (sb., cr., slov.) oskoruša (Miklosich, Slaw. Elem., 34; Cihac, II, 333), cf. bg. skoruša, văskruša, rut. skoruš.Der. scoruș, s. m. (sorb, Sorbus domestica), a cărui legătură cu lat. scorusciusscoruscus (Philippide, ZRPh., XXXI, 308; Pascu, I, 90) este improbabilă. Vezi definitia »
PRÍMURĂ, primuri, s. f. (Reg.) Panglică. – Din primă2. Vezi definitia »
polunóștuită s.f. (înv.) slujbă religioasă de după miezul nopții, care se face la o mănăstire. Vezi definitia »
POSÁDĂ, posade, s. f. 1. (Pop.) Curătură (în pădure). ♦ Loc neted pe un deal sau pe un munte unde a existat o așezare omenească. ♦ Loc de odihnă pentru călători. 2. (Pop.) Trecătoare (îngustă) în munți. ♦ Obligație a țăranilor dependenți de a face de strajă în preajma trecătorilor din munți. 3. (Înv.) Loc întărit în mod natural (care servea ca punct de vamă). ♦ Denumire generală a unor dări de vamă. 4. Pârghie cu ajutorul căreia se reglează poziția pietrelor morii în timpul măcinatului, pentru a se obține, după voie, o făină mai mare sau mai fină. ♦ P. gener. (Reg.) Moară. – Din scr. posada. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z