Definita cuvantului albanez
ALBANÉZ, -Ă, albanezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Albaniei. 2. Adj. Care aparține Albaniei sau populației ei, privitor la Albania sau la populația ei; arvanit. ♦ (Substantivat, f.) Limba albaneză. – Din fr. albanais, it. albanese.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu albanez
PECHINÉZ, pechinezi, s. m. Rasă de câini de apartament de proporții mici, cu botul scurt și turtit, cu urechile lăsate în jos, cu picioarele scurte și cu părul lung și mătăsos. – Din fr. pékinois. Vezi definitia »
BURUNDÉZ, -Ă, burundézi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a statului Burundi sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține statului Burundi sau burundezilor (1.), privitor la Burundi sau la burundezi, originar din Burundi. (cf. fr. burundais) Vezi definitia »
AMORÉZ, amorezi, s. m. (Astăzi rar, adesea peior.) Adorator, îndrăgostit. ◊ Prim-amorez = actor care interpretează pe scenă rolul tânărului îndrăgostit. – Din amoreză. Vezi definitia »
DIÉZ ĩ m. muz. Semn convențional care arată că nota care urmează trebuie ridicată cu un semiton. [Sil. di-ez] /<fr. diese Vezi definitia »
RĂTÉZ, răteze, s. n. Închizătoare primitivă de lemn sau de oțel în formă de limbă, pentru uși, porți sau ferestre; zăvor. [Var.: răteáză s. f.] – Din ucr. retjaz, magh. retesz. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z