Definita cuvantului împroșca
ÎMPROȘCÁ, împróșc, vb. I. Tranz. 1. A împrăștia apă sau noroi stropind în toate părțile; (adesea fig.) a stropi pe cineva cu apă, cu noroi etc. ♦ Spec. (Tehn.) A împrăștia sub presiune un lichid sau o pulbere pe suprafața unui obiect. 2. A arunca întruna, a zvârli fără încetare în toate părțile proiectile, pietre etc.; a arunca cu ceva asupra cuiva. – Cf. bg. prăskam, scr. prskati.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu împroșca
DEGAZIFICÁ, degazífic, vb. I. Tranz. 1. A îndepărta substanțele volatile din cărbuni prin distilare, la temperaturi înalte, în afara contactului cu aerul. 2. A îndepărta gazele dintr-un lichid prin agitare, împroșcare etc. 3. A îndepărta gazele din noroiul de foraj pentru a-l putea folosi din nou. – De4 + gazifica. Vezi definitia »
RECLASIFICÁ, reclasifíc, vb. I. Tranz. A reface o clasificare (după alte criterii). – Re1- + clasifica. Vezi definitia »
RUSIFICÁ vb. I. tr., refl. a (se) asimila cu populația de limbă rusă. II. tr. 1. a face să adopte instituțiile, obiceiurile Rusiei. 2. a modifica (un cuvânt, o expresie etc.) după structura limbii ruse. (< fr. russifier) Vezi definitia »
CORĂBIÁSCA s. f. art. Numele unui dans popular cu mișcare lentă, răspândit în Moldova; melodia după care se execută acest dans. – Corabie + suf. -ească. Vezi definitia »
a o mânca ca pe Zambilica expr. (peior.d. femei) 1. a avea tendința de a vorbi mult și fără rost. 2. a simți nevoia irezistibilă de a consuma un act sexual. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z