Definita cuvantului algonkian
ALGONKIÁN, -Ă, algonkieni, -e, s. n., adj. 1. Subst. Eră geologică căreia îi aparțin formațiile dintre arhaic și paleozoic și care conține urme de organisme și de cărbuni. 2. Adj. Care se referă la vârsta sau la formațiile algonkianului (1). [Pr.: -ki-an] – Din fr. algonkien.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu algonkian
STEFANIÁN, -Ă adj., s. n. (din) etajul superior al carboniferului de facies continental. (< fr. stéphanien) Vezi definitia »
DOMINICÁN, -Ă s.m. și f. Călugăr dintr-un ordin monahal catolic înființat la sfârșitul sec. XIII. // adj. Referitor la acest ordin. [< fr. dominicain, cf. Dominic de Guzman – predicator castilian]. Vezi definitia »
GÁGMAN s.m. Creator, specialist în gaguri. [Pl. -meni. / < engl. gagman]. Vezi definitia »
GAMBIÁN, -Ă, gambiéni, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Gambiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Gambiei sau gambienilor (1.), privitor la Gambia sau la gambieni, originar din Gambia. (cf. fr. gambien) Vezi definitia »
ARIÁN1, -Ă, ariani, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care ține de arianism, privitor la arianism. Erezie ariană. 2. S. m. și f. Adept al arianismului. [Pr.: -ri-an] – Din fr. arien. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z