Definita cuvantului japonez
JAPONÉZ, -Ă, japonezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Japoniei sau care este originară de acolo; nipon. 2. Adj. Care aparține Japoniei sau japonezilor (1), privitor la Japonia sau la japonezi; nipon. ◊ (Substantivat, f.) Limba vorbită de japonezi (1). – Din fr. japonais.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu japonez
MILANÉZ, -Ă I. adj., s. m. f. (locuitor) din Milano. II. s. n. tricot (de mătase) pentru lenjerie, bluze etc. III. adj. inv. confecționat din milanez (II). (< it. milanese) Vezi definitia »
GROENLANDÉZ, -Ă, groenlandézi, -e, s.m. și f., adj. Persoană care face parte din populația de bază a insulei Groenlanda sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține insulei Groenlanda sau groenlandezilor (1.), privitor la insula Groenlanda sau la groenlandezi, originar din Groenlanda. (cf. fr. groenlandais) Vezi definitia »
FINLANDÉZ, -Ă, finlandezi, -e, adj. Care aparține Finlandei sau populației ei, privitor la Finlanda; (substantivat, f.) limba vorbită în Finlanda; (s. m. și f.) persoană care face parte din populația de bază a Finlandei sau care este originară de acolo. Vezi definitia »
PREBURGHÉZ, -Ă, preburghezi, -e, adj. (Rar) Care este anterior apariției burgheziei, care datează din epoca premergătoare burgheziei. – Pre1- + burghez. Vezi definitia »
rutéz adv. – Din nou, iarăși. Origine necunoscută. Este cuvînt înv. (sec. XVI) care a vrut să fie interpretat prin intermediul lat. rursus + item (Giuglea, Dacor., I, 250); prin retrorsum (Bogrea, Dacor., III, 736), sau prin rursus + te(n)sus (Densusianu, GS, VII, 277). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z