Definita cuvantului zoomorfism
ZOOMORFÍSM s. n. Credință care admite posibilitatea metamorfozării oamenilor în animale. ♦ Cult primitiv care constă în adorarea unor animale ca divinități; reprezentare a zeităților prin animale sau prin atribute ale acestora. – Din fr. zoomorphisme.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu zoomorfism
AUTOTURÍSM, autoturisme, s. n. Automobil cu caroserie închisă sau deschisă, suspendat pe patru roți pneumatice, cu care se pot transporta două până la șapte persoane. – Din auto2 + turism. Vezi definitia »
HIPERPARATIROIDÍSM s.n. (Med.) Boală cauzată de o secreție excesivă de hormon paratiroidian. [Pron. -ro-i-. / < fr. hyperparathyroïdisme]. Vezi definitia »
TEHNOCRATÍSM s. n. Orientare sociologică potrivit căreia, în societatea contemporană, rolul de conducere ar trebui să revină exclusiv specialiștilor din diverse domenii ale științei, tehnicii etc.; tehnocrație. ♦ Tendință tehnocratică. – Din fr. technocratisme. Vezi definitia »
ERMETÍSM s. n. Tendință în literatură, mai ales în poezie, de a folosi, uneori cu ostentație, un limbaj obscur, dificil, criptic. – Din fr. hermétisme. Vezi definitia »
AVANGARDÍSM s.n. 1. Atitudinea unor elemente pseudorevoluționare care au tendința de a-și asuma abuziv un rol de avangardă, de a recurge la măsuri și lozinci premature în raport cu etapa istorică respectivă. 2. Direcție artistică complexă și eterogenă, care, afișând o respingere totală a formelor și a tradițiilor consacrate, proclamă ostentativ și polemic necesitatea înnoirii; avangardă artistică. [< avangardă + -ism]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z