Definita cuvantului tirolez
TIROLÉZ, -Ă, tirolezi, -e, subst., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Tirolului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Tirolului sau la populația lui. 3. S. f. Model de rochie alcătuită din trei piese; o bluză albă, un fel de sarafan imprimat și un șorțuleț (alb). – Din it. tirolese.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu tirolez
BURGHÉZ, -Ă, burghezi, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Creat de burghezie, referitor la burghezie, propriu acesteia, purtând caracterul ei; care face parte din burghezie. 2. S. m. și f. Persoană care aparține burgheziei; ◊ Mic-burghez: a) persoană care face parte din mica burghezie; b) fig. persoană cu vederi înguste; filistin. 3. (În orânduirea feudală) Orășean, târgoveț. [Pl. și: burgheji] – Din it. borghese. Vezi definitia »
RUANDÉZ, -Ă, ruandezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană născută și crescută în Rwanda. 2. Adj., s. m. și f. (Locuitor) din Rwanda. [Pr.: ru-an-] – Ruanda (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
ALVAREZ [ælvərez], Luis Walter (1911-1988), fizician american. Prof. la Univ. California (Berkeley). A studiat particulele elementare, descoperind un număr de stări de rezonanță. A construit primul accelerator liniar de protoni și a perfecționat camera cu bule de hidrogen. Premiul Nobel (1968). Vezi definitia »
MEZ2(O)-/MESO- elem. „de mijloc, mijlociu, central”. (< fr. més/o/-, cf. gr. mesos) Vezi definitia »
ANTIBURGHÉZ, -Ă adj. Împotriva burgheziei. [< anti- + burghez]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z