Definita cuvantului fototelegraf
FOTOTELEGRÁF, fototelegrafe, s. n. Echipament destinat producerii și recepției, însoțite de înregistrare, a mesajelor corespunzătoare imaginilor fixe transmise prin fotografie. – Din fr. phototélégraphe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu fototelegraf
SCANOGRÁF s. n. scaner. (< fr. scannographe) Vezi definitia »
PANTOGRÁF s.n. 1. Instrument cu care se reproduce mecanic un desen, o gravură la aceeași mărime sau la altă scară. 2. Dispozitiv pentru măsurarea conturului secțiunii transversale a unei excavații, a unei galerii, a unui tunel etc. 3. Priză de curent pentru vehicule cu tracțiune electrică, prin care se face legătura cu firul aerian. [< fr. pantographe, cf. gr. pas – tot, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
BALISTOGRÁF s. n. aparat fotografic special pentru fotografierea unor obiective care se mișcă foarte repede. (< fr. balistographe) Vezi definitia »
COREGRÁF, -Ă s.m. și f. Maestru de dans și de balet. [Var. coreograf, -ă s.m.f. / fr. chorégraphe, cf. gr. khoreia – dans, graphein – a scrie]. Vezi definitia »
PERSPECTOGRÁF, perspectografe, s. n. 1. Aparat cu ajutorul căruia se transformă reprezentarea descriptivă a unui obiect în reprezentare concretă. 2. Aparat folosit pentru redresarea fotogramelor aeriene care au fost înregistrate pe clișee înclinate față de planul orizontal. – Din fr. perspectographe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z