Definita cuvantului atmosferic
ATMOSFÉRIC, -Ă, atmosferici, -ce, adj. Care aparține atmosferei (1), privitor la atmosferă, din atmosferă. – Din fr. atmosphèrique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu atmosferic
GLUCÓNIC adj.m. (În sintagma) Acid gluconic = acid obținut din glucoză, cu numeroase folosiri în medicină. – Din fr. gluconique. Vezi definitia »
MÉTRIC, -Ă I. adj. 1. referitor la măsură, la metru. ♦ sistem ~ = sistem internațional de măsurare a lungimilor, greutăților și capacităților, bazat pe unități care cresc, sau descresc din zece în zece. 2. referitor la metrică (II, 1). II. s. f. 1. ramură a poeticii care studiază structura versului și a unităților prozodice; totalitatea regulilor privitoare la structura versurilor; sistem de construire ritmică a versurilor. 2. ramură a muzicii care se ocupă cu studiul metrului1 (4). 3. (mat.) sistem de măsuri care se asociază unei măsuri date. (< fr. métrique, /II/ germ. Metrik) Vezi definitia »
IZODINÁMIC, -Ă I. adj. care are, produce aceeași energie. II. s. f. 1. linie care unește punctele cu aceeași intensitate orizontală a câmpului magnetic terestru. 2. curbă care unește într-un sistem fizi-co-chimic punctele cu aceeași energie. (< fr. isodynamique) Vezi definitia »
PARENCHIMÁTIC, -Ă adj. parenchimatos. (< fr. parenchymatique) Vezi definitia »
POLITEMÁTIC, -Ă adj. cu mai multe teme. ◊ referitor la politematism. (< it. politematico) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z