Definita cuvantului pitchpine
PITCHPINE s. m. Arbore exotic din familia coniferelor, cu lemnul dur, de culoare galbenă cu vine roșietice, folosit la confecționarea mobilelor de lux și la construcția vaselor maritime (Pinus palustris). [Pr.: pici-páin] – Din engl. pitch-pine.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu pitchpine
ROGAȚIÚNE s.f. Proiect de lege în dreptul roman, prezentat poporului pentru a-l aproba. [Pron. -ți-u-. / < lat. rogatio, fr. rogation]. Vezi definitia »
TRANSPÚNE vb. III. 1. tr. A schimba, a pune, a muta ceva dintr-un loc în alt loc, dintr-o stare în alta. ♦ (Fig.) A reda, a arăta ceva (în scris, pe scenă, pe ecran etc.) ♦ A transcrie sau a executa o bucată muzicală în altă tonalitate decât aceea în care a fost compusă. ♦ A muta un termen dintr-o parte a unei ecuații în altă parte, schimbându-i semnul. 2. refl. (Fig.) A se situa cu mintea în altă împrejurare, în alt timp. [P.i. transpún, conj. -nă. / < trans- + pune, după fr. transposer, lat. transponere]. Vezi definitia »
EXTORSIÚNE s. f. extorcare. (< fr. extorsion, lat. extorsio) Vezi definitia »
REPRESIÚNE s.f. Reprimare, înăbușire violentă a unei operații, a unei revolte; (la pl.) măsuri drastice luate pentru înăbușirea unei revolte, a unei opoziții. [Pron. -si-u-. / cf. fr. répression, it. repressione]. Vezi definitia »
MASCALZONE NE/ s. m. derbedeu, om de nimic. (< it. mascalzone) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z