Definita cuvantului prohod
PROHÓD, prohoduri, s. n. Slujbă religioasă la înmormântările creștine; p. gener. înmormântare; prohodire, prohodit. ♦ Slujbă religioasă făcută în vinerea Paștilor, în amintirea morții lui Cristos. – Din sl. provodŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu prohod
ELECTRÓD s. m. conductor electric prin care intră (anod) sau iese (catod) curentul. (< fr. électrode) Vezi definitia »
amblipód s. n., pl. amblipóde Vezi definitia »
DROD, droade, 1.bucata de sarma, utilizata si pentru punerea in ratul porcilor pentru prevenirea scurmarii (acest cuvant este utiliazt pe scara larga in toata regiunea transilvaniei, sat sau oras toata lumea il utilizeaza, iar in dex nu apare, in schimb apar o multime de regionalisme din zona bucurestiului) Vezi definitia »
TETRAPÓD, -Ă adj., s.n. Patruped. // s.n. 1. Piedestal cu patru picioare pe care se așază diferite obiecte de cult. 2. Bloc de beton armat cu patru proeminențe tronconice, folosit pentru protecția digurilor și a coastelor maritime. [Pl. -ozi, -ode. / < fr. tétrapode(s), cf. gr. tetra – cu patru, pous – picior]. Vezi definitia »
DEADWOOD DÉD-UD/ s. n. legătură la proră și la pupă între etravă și, respectiv, etambou și chilă. (< engl. deadwood) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z