Definita cuvantului drapaj
DRAPÁJ s. n. 1. drapare. 2. mijloc de expresie plastică, folosind reproducerea felului cum un veșmânt se modelează după corp. (< fr. drapage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu drapaj
CERCLAJ (‹ fr.) s. n. (Franțuzism) Termen utilizat în chirurgie avînd sens de încercuire. ♦ C. uterin = reducerea calibrului uterin cu ajutorul a 1-2 fire trecute prin submucoasă în cazuri de col incontinent. C. osos = unirea fragmentelor fracturate ale unui os și înconjurarea lor cu fire, sîrme sau lame metalice. Vezi definitia »
APANÁJ s.n. 1. Domeniu feudal acordat fiilor caselor domnitoare (fără însă a trece în proprietatea lor) pentru a le asigura existența ; proprietate, venit acordat din bunurile statului unui membru al familiei domnitoare. 2. Bun material sau spiritual care se atribuie cuiva sau este acaparat de cineva ; (fig.) ceea ce este propriu cuiva. [Var. apanagiu s.n. / < fr. apanage, cf. lat. ad – la, panis – pâine]. Vezi definitia »
MARCÁJ s. n. 1. semn distinctiv, de recunoaștere, pe un lucru. 2. mijloc de semnalizare rutieră pe drumurile publice modernizate, prin aplicarea cu vopsea a unor semne pe suprafața căii rutiere, pe borduri etc.; semn indicator al unui drum de munte sau turistic, aplicat pe copaci, pe stânci, pe tăblițe; totalitatea acestor semne. 3. acțiunea de a marca (4). ♦ tabelă de ~ = tabelă pe care se afișează scorul într-o competiție sportivă. (< fr. marquage) Vezi definitia »
BATÁJ s. n. operația de lovire repetată cu bătătoarea a masei de material fibros, în filatură. ◊ utilajul cu care se execută. (< fr. battage) Vezi definitia »
CUBÁJ, cubaje, s.n. Cubare; volum, capacitate. (din fr. cubage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z