Definita cuvantului centralizare
CENTRALIZÁRE s.f. Acțiunea de a centraliza. ♦ Formă de organizare a statului în care există o singură suveranitate, un singur parlament și guvern și un singur sistem de instanțe judecătorești; concentrare. ◊ Centralizarea capitalului = proces de creștere a capitalului prin înghițirea micilor capitaluri de către marii capitaliști și a întreprinderilor mici de către marile întreprinderi. [< centraliza].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu centralizare
APPOLLINAIRE [apolinér], Guillaume (pseud. lui Wilhelm Apollinaris de Kostrowitski) (1880-1918), poet și critic de artă francez. Precursor al suprarealismului și promotor al cubismului. Poezia lui, caracterizată prin lirismul și suplețea expresiei, magia muzicală a versului, varietatea tonurilor și căutărilor formale („Alcooluri”, „Caligrame”) a influențat considerabil dezvoltarea liricii moderne europene. Vezi definitia »
CENTRÁRE, centrări, s. f. Acțiunea de a centra; centraj. – V. centra. Vezi definitia »
EXALTÁRE, exaltări, s. f. 1. Entuziasm, încântare, înflăcărare, duse la paroxism. 2. (Rar) Slăvire, proslăvire, glorificare. [Pr.: eg-zal-] – V. exalta. Vezi definitia »
PRESIMȚÍRE, presimțiri, s. f. Faptul de a presimți; sentiment vag și instinctiv pe care îl are cineva față de ceea ce ar urma să se întâmple; presentiment, presimțământ. – V. presimți. Vezi definitia »
ÎNCĂRUNȚÍRE s. f. Faptul de a încărunți.V. încărunți. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z