Definita cuvantului complementarism
COMPLEMENTARÍSM s.n. Teză fundamentală a empirismului logic, constând în așezarea alături, în cadrul aceleiași concepții, a două metafizici tradiționale în istoria gnoseologiei, empirismul și logicismul, prin reducerea fenomenului la percepții și a esenței la termenul în care și prin care se formează noțiunea. [Cf. fr. complémentarisme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu complementarism
PROTECȚIONÍSM s. n. politică economică constând din impunerea de taxe vamale mari la mărfurile de import, în scopul protejării industriei și agriculturii naționale și asigurării unei balanțe comerciale excedentare. (< fr. protectionnisme) Vezi definitia »
GATÍSM s. n. ramolisment. (< fr. gâtisme) Vezi definitia »
ELECTROMAGNETÍSM s. n. ramură a fizicii care studiază interacțiunile dintre curenții electrici și câmpurile magnetice. (< fr. électromagnétisme) Vezi definitia »
ORIENTALÍSM s. n. Ceea ce caracterizează pe orientali, moravurile, felul de a fi al orientalilor. ♦ (Rar) Ceea ce se referă la Orient și la orientali. ♦ (Rar) Orientalistică. [Pr.: -ri-en-] – Din fr. orientalisme. Vezi definitia »
NEOLIBERALÍSM s.n. Formă modernă a liberalismului, care îngăduie o intervenție limitată a statului pe plan juridic și economic. [Cf. fr. néo-libéralisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z