Definita cuvantului contiguitate
CONTIGUITÁTE s.f. Calitatea de a fi contiguu; stare a două lucruri contigue; vecinătate strânsă, contact fără continuitate. [Pron. -gu-i-. / cf. fr. contiguité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu contiguitate
INEXIGIBILITÁTE s. f. însușirea a ceea ce este inexigibil. (< fr. inexigibilité) Vezi definitia »
CHARLOTTE [tʃá:lət], oraș în SE S.U.A. (Carolina de Nord); 1,11 mil. loc. (1988, împreună cu Gastonia și Clock Hill). Ind. textilă (bumbac), constr. de mașini agricole și echipament electric. Prelucr. petrolului. Universitate. Vezi definitia »
VIZIBILITÁTE s. f. însușirea de a fi vizibil. ◊ (fiz.) distanța maximă până la care poate fi văzut cu ochiul liber un obiect în condiții atmosferice date; starea de claritate a atmosferei. (< fr. visibilité, lat. visibilitas) Vezi definitia »
PUERPERALITÁTE s. f. (Med.) Stare a femeii de la fecundație până la sfârșitul lăuziei. [Pr.: pu-er-] – Din fr. puerpéralité. Vezi definitia »
OMOGENITÁTE s. f. Însușirea de a fi omogen. ♦ Însușire a unui obiect, a unui grup, a unui sistem fizico-chimic de a avea aceleași proprietăți în toate punctele sale. ♦ Proprietate a unei formule (fizice) de a avea aceleași dimensiuni în cei doi membri ai săi. [Var.: omogeneitáte s. f.] – Din fr. homogénéité, lat. homogeneitas. Cf. omogen. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z